Федералната служба за сигурност (ФСБ) на Руската федерация е арестувала украинския

...
Федералната служба за сигурност (ФСБ) на Руската федерация е арестувала украинския
Коментари Харесай

Русия арестува украинския консул в Санкт Петербург

Федералната работа за сигурност (ФСБ) на Руската федерация е арестувала украинския консул в Санкт Петербург Александър Сосонюк до момента в който е получавал класифицирана информация. Става въпрос за сведения, съдържащи се в базата данни на силите за сигурност, прецизира РИА Новости.

В известието на ФСБ се отбелязва, че активността на Сосонюк е " враждебна по отношение на Русия и не е съвместима със статута на дипломатически чиновник ". Консулът е работил в Русия доста години - в уеб страницата на генералното консулство на Украйна в Санкт Петербург има споменаване на неговото име още през октомври 2012 година

Сосонюк ще бъде осъден в сходство с нормите на интернационалното право, се споделя още в изказването на ФСБ. Според члена на президиума на Съвета по междунационални връзки към президента Путин - Богдан Безпалко, консулът евентуално ще бъде експулсиран от Русия, а не е изключено и да бъде закрито консулството на Украйна в Санкт Петербург.

Същевременно стана ясно, че Украйна преглежда сюжети за защита при случай на съветска експанзия  без привличане на съюзнически въоръжени сили. Това съобщи командващият Операциите на обединените сили на украинската армия Сергей Наев в ТВ предаване. Той бе запитан дали украинските военни биха се справили сами с защитата, в случай че Украйна бъде нападната от Русия.

" Ние постоянно се готвим, всичките ни проекти се отработват без привличане на въоръжени сили на съдружниците. В случай на обостряне (на ситуацията) разчитаме на увеличение на материално-техническата помощ. А Въоръжените сили на Украйна и другите от бранша на защитата са изцяло задоволителни ", сподели Наев.

Изказването на командващия идва на фона на огромното движение на съветски войски по границата с Украйна, поради което западните страни показаха безпокойствие. При телефонния диалог сред Джо Байдън и Владимир Путин във вторник американският президент е подчертал " непоколебимия ангажимент на Съединени американски щати за суверенитета и териториалната целокупност на Украйна ", като е изразил притесненията си  " от неочакваното струпване на съветска войска в окупирания Крим и по украинските граници " и е призовал Русия да деескалира напрежението.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР